Tijdens mijn bijberoepcarrière als Showruiter kwam ik op het punt dat het tijd was voor een opvolger voor mijn wereldpaard Stargado. De hengst die toen op mijn pad kwam, Hispano LXVI, veranderde mijn paardenleven voorgoed ! Alles wat voorheen vanzelfsprekend was, was voor hem zo onmogelijk, dat het zelfs tot levensgevaarlijke situaties leidde. In mijn zoektocht naar een oplossing  (want hem opgeven was voor mij geen optie), kwam ik in 2011 Claudia Wolters tegen.

 

Via haar leerde ik de wondere wereld van de Klassieke Rijkunst en het Rechtrichten kennen, waarbij naast het fysieke aspect ook heel veel aandacht aan de psyche van het paard wordt besteed ! Haar begeleiding, steun en geloof in ons, is de rode draad doorheen onze afgelegde weg geweest : studeren, ‘trial & error’, de grote puzzel van verschillende factoren proberen samen te leggen, een zoektocht die gepaard ging met hoge pieken maar soms ook met heel diepe dalen… Het bewaren van mijn enthousiasme heeft ons daarin steeds gered om toch niet op te geven ! En de beloning is al zoooo mooi geweest ! 

 

 

Hispano in de sneeuw
Stargado - PRE hengst

 

Naast de Klassieke leer heb ik me ook verdiept in het werken met hengsten. Daarvoor ben ik in opleiding geweest bij een leerling van Hempfling, waar ik geleerd heb dat het werken met paarden begint bij het werken aan jezelf. Kunnen 'aarden' en 'gronden', je bewust zijn van je eigen lichaam en ademhaling is van het grootste belang als we met paarden, dieren die ons spiegelen, willen werken.

 

Enthusiastic Horse Gymnastics vond ik dan ook een gepaste naam voor wat ik graag zou uitdragen :

een correcte, leuke en positieve paardentraining welke een sterk en soepel,  trots en vrolijke paard  als resultaat geeft ! 

 

Ik hoop dan ook om mensen met ons verhaal te inspireren om niet op te geven en te blijven zoeken. Mijn missie als Equilibrio-instructeur is om combinaties te begeleiden op hun eigen weg van Paniek naar Klassiek, waarbij we de waarden van de oude Grootmeesters hoog in het vaandel dragen en op zoek gaan naar samenwerking, harmonie en eenheid tussen ruiter en paard.