top of page
Equilibrio website (4)_edited.jpg

Ongekend is onbemind: dressuur vanaf de grond:

 

Rijden is super tof, maar er is nog zoveel meer! Je paard vanaf de grond gymnastiseren kan in vele gevallen mogelijkheden bieden. Bovendien is het nog leuk ook als je het wat onder de knie hebt!

Enkele voordelen op een rij:

  • Op de zeven dagen in de week, kan je je paard wat afwisseling in z'n training bieden.

  • Als je rijtechnisch ergens vast zit, kan je door middel van werk op de grond, onbelast gaan kijken waar het probleem juist zit. 

  • Stel: je mag zelf door omstandigheden niet (meer) rijden of je paard mag niet meer bereden worden... dit betekent niet automatisch dat het trainen voorbij moet zijn! Vanaf de grond kan je je paard even volwaardig trainen en kunnen jullie samen nog veel plezier beleven.

  • Gymnastiseren vanop de grond biedt ook de mogelijkheid om paarden na allerhande blessures te revalideren.

  • Jonge paarden kan je op deze manier prima voorbereiden op het latere rijden. Je leert hem eerst z'n eigen balans te vinden en je leert hem de oefeningen zonder ruitergewicht aan. Zo kent en vertrouwt hij alvast veel meer op zichzelf én op jou. De stap om daarna zadel en ruitermak te maken, zal op deze manier véél kleiner worden en je paard begrijpt de oefeningen al!

  •  Paarden met een eenzijdige belasting in hun specialisatie zoals bijvoorbeeld voltigepaarden of paarden met een speciale job zoals therapiepaarden, krijgen het in hun werk op fysiek vlak soms best wel te verduren. Door hen door training vanaf de grond te gaan ondersteunen, zullen ze hun werk veel langer en met plezier kunnen blijven doen!

  • Als je al bedreven bent in het Natural Horsemanship grondwerk, kan je er meer gymnastisering aan gaan toevoegen.

Klinkt dit wel interessant maar weet je niet goed of dit je ligt of wat je je er bij moet voorstellen? Er bestaat de mogelijkheid om dit eens uit te proberen met een lieve, wijze leermeester! Informeer zeker naar de mogelijkheden.

 

Gymnastiserend grondwerk
Lange teugel
Rechtrichtend longeren
Werk aan de hand

Werk aan de hand

Gymnastiserend grondwerk

Lange teugel

Rechtrichtend longeren

Contact
bottom of page